Interview Joran Alblas | Leerling verpleegkunde

Interview Joran Alblas | Leerling verpleegkunde

Interview Joran Alblas | Leerling verpleegkunde

Liefdevolle zorg: aandacht, luisteren en echt contact

“Ik heb passie voor de zorg en daarnaast houd ik van uitdaging in mijn beroep.” De 20-jarige Joran Alblas begon met de studie Bedrijfsadministratie, maar is nu leerling Verpleegkunde bij Curadomi. “Ik ben met Bedrijfsadministratie gestopt, omdat ik niet stil kan zitten. Ik ben echt een gevoelsmens; ik houd van gezelligheid en sociale gelegenheden. Ik houd ervan om met mensen contact te leggen en praatjes te maken, mijn liefde hiervoor kan ik kwijt in het werk dat ik nu doe.”

Elk huisje vertelt een verhaal
Door een stage in de ouderenzorg kwam Joran bij Curadomi terecht. “Werken met verslaafde jongeren was altijd mijn droom, maar tijdens mijn stage bij Curadomi ontdekte ik dat ik de ouderenzorg eigenlijk veel leuker vind.”

Op dit moment werkt Joran in het thuiszorgteam en daar geniet hij van. “De vrijheid in de thuiszorg vind ik heerlijk. Tussendoor kan ik lekker naar buiten en ik kom bij de cliënten thuis. Zo leuk al die verschillende huisjes, want elk huisje vertelt eigenlijk een eigen verhaal. Dit werk motiveert mij om verder te leren en naar de mogelijkheden te kijken. Ik ambieer het om casemanager dementie te worden.”

De perfecte uitkomst
Ook de combinatie van werken en school bieden voor Joran de perfecte uitkomst. “Lang stilzitten is niks voor mij, daarom vind ik het heerlijk dat ik niet vijf dagen in de week naar school hoef. Nu kan ik een opleiding volgen én geld verdienen voor de toekomst. Leren op de werkvloer zorgt ervoor dat ik me minder een leerling voel, maar echt onderdeel van het team ben. Daarnaast ontvang ik als leerling erg goede begeleiding.”

Christelijke identiteit
En dat team waar hij onderdeel van is, is hecht. “In het contact met collega’s zie ik de christelijke identiteit van de organisatie terug. Collega’s hebben leuke, maar ook diepgaande gesprekken met elkaar en met de cliënten. Een christelijke identiteit vind ik belangrijk vanwege de normen en waarden, het geeft bijvoorbeeld veel respect onderling. Iedereen staat gelijk en gaat ook zo met elkaar om.”

Liefdevolle zorg
Zo’n leuk team trekt sollicitanten aan volgens Joran. “Allereerst moeten mannen solliciteren om de eerlijke balans tussen vrouwen en mannen in het team te krijgen, haha! Daarnaast werken we hier gewoon met ontzettend leuke teams en leveren we nabije, liefdevolle zorg. Die liefdevolle zorg houdt voor mij in dat je bewuste aandacht geeft, er voor de cliënt bent, luistert en echt contact met hen hebt.”

Herken jij je in het verhaal van Joran? Of heeft hij je enthousiast gemaakt? Solliciteer dan nu via www.werkenmetwaardering.nl 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij