Medewerkers Curadomi trakteren tegen eenzaamheid

Medewerkers Curadomi trakteren tegen eenzaamheid

Medewerkers Curadomi trakteren tegen eenzaamheid

Cliënten van Team 5 (Katwijk Midden) van Curadomi thuiszorg werden woensdag getrakteerd op een overheerlijke high tea. De medewerkers bedachten de actie mede om iets te doen tegen eenzaamheid.

De actie was een groot succes. Zeker 90 procent van de cliënten kwam, soms met aanhang, op de actie af. Zij lieten zich de hartige en zoete lekkernijen goed smaken. Met als hoogtepunt de zelfgebakken taarten. “Ze zitten gewoon te stralen!”, zegt initiatiefnemer Cora van Beelen tijdens de high tea in een volle zal met ruim 40 bezoekers.  “Dit is de kerstgedachte.”

Ze bedacht de actie (samen met collega Loes van Rhijn) toen haar man voor dak- en thuislozen ging werken en ze nog eens werd geconfronteerd hoe belangrijk het is oog te hebben voor de ander. “Elke week sparen we als collega’s een klein bedrag om aan het eind van het jaar elkaar te verwennen met een kerstpakket”, zegt initiatiefnemer Cora van Beelen. “Dat is al bovenop het kerstpakket dat we toch al krijgen van Curadomi en eigenlijk wel erg luxe. Waarom organiseren we niet iets voor onze cliënten?, bedachten we. Velen van hen zijn eenzaam. Soms zijn wij de enige die ze op een dag zien.”

Verwendag

“Het is ontzettend gezellig”, zegt mevrouw Van der Eijkel – Den Hollander tussen een van de vele gangen door. “We genieten hier lekker van de taart en thee. Ik vind het een heel mooi initiatief. Werkelijk fantastisch! Echt een verwendag voor ons.” Ze is al 3 jaar cliënt van de thuiszorg en heeft al langere tijd hulp bij het huishouden van Curadomi. “Dat bevalt erg goed. Ik koos voor hen vanwege de christelijke inslag. Ze staan voor me klaar en wat ze beloven, dat doen ze ook.”

Afspraakje

De cliënt vindt het prachtig om nu ook eens andere cliënten te ontmoeten. “Ik zie meerdere bekenden van vroeger uit het dorp.” Dat Curadomi met de actie ook iets wil doen tegen eenzaamheid, juicht ze toe. “Ik heb zelf gelukkig nog veel contacten, maar dat geldt lang niet voor iedereen.” De middag krijgt ook wat dat betreft een positief vervolg. “Ik heb al een afspraakje met iemand gemaakt om eens koffie te komen drinken.” Dat is precies waar Cora van Beelen ook op hoopt. “We kunnen zelf als medewerkers een luisterend oor bieden, maar tegen eenzaamheid moeten we samen iets doen. Daarom werken we ook graag samen met de bezoekdames uit de kerk van Haspadie.”

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij