Curadomi Assen in de krant

Curadomi Assen in de krant

Curadomi Assen in de krant

Nadat wij vorige week op radio Omroep Assen te horen waren zijn wij nu te zien in de informatiekrant Zorg en Welzijn  die deze week huis aan huis is verspreid. Met een mooie advertentie staan we er gekleurd op en verder kunt u het verhaal lezen van een tevreden echtpaar welke zorg bij ons afneemt (op pagina 17).

U heeft de krant niet ontvangen of u woont niet in Assen? Geen nood, hieronder kunt u het artikel alsnog lezen:

 “Ik wil niet
meer zonder”

De taken van een huishoudelijke hulp houden niet op bij het dweilen, afstoffen en strijken. Naast de werkzaamheden in en rondom het huis houdt de thuiszorgmedewerker goed in de gaten of de cliënt misschien ook geholpen is met bijvoorbeeld persoonlijke verzorging en/of een maaltijdenservice. Om problemen vroeg te signaleren zet Curadomi thuiszorg in op een respectvolle en warme manier van communiceren met de cliënten en op nauw contact tussen de teams Verpleging en verzorging en Hulp bij huishouden. Het echtpaar Rook uit Assen plukt daar de vruchten van.

“In het begin hadden we moeite om hulp aan te nemen, maar nu willen we niet meer zonder”, vertelt mevrouw Rook (85) over de ondersteuning die zij en haar man (84) van de christelijke thuiszorgorganisatie krijgen. Meneer Rooks conditie en geheugen gingen achteruit na een aantal ziekteperiodes. Om mevrouw Rook wat te ontlasten in de zorg voor haar man en het onderhouden van hun geliefde twee-onder-een-kapwoning, krijgt meneer Rook wekelijks hulp met het douchen en aankleden en eens in de twee weken haalt de huishoudelijke hulp de bezem door het huis.

De vaste gezichten die het echtpaar wekelijks ziet, brengen een hoop rust en positiviteit met zich mee: “Als ik een dagje weg wil, hoef ik alleen maar even te bellen naar Curadomi en ben ik er zeker van dat mijn man zijn insuline-injecties krijgt door vakbekwame mensen uit de buurt. En de tijd die ik overhoud, besteed ik anders. Uiteraard wel op een nuttige manier; “er worden hier geen feestjes gebouwd”, grapt mevrouw Rook.

Het verzorgende team en de huishoudelijke hulp hebben écht aandacht voor de cliënten. Teamcoördinator Carin van der Ploeg noemt een voorbeeld: “Een huishoudelijke hulp kan zich zorgen maken over een cliënt die is afgevallen. Met een belletje naar het zorgteam, kan een verpleegkundige hierover in gesprek gaan met de cliënt. Zijn het buikklachten of speelt b.v. eenzaamheid een rol? Zo kun je op tijd hulp inschakelen en met extra inzet van zorg voorkomen dat iemands situatie gaat verslechteren".

De gang naar een zorgappartement is het echtpaar Rook nog lang niet van plan te maken: “Dat wij thuis wonen is een bewuste keuze. Wij willen gaan en staan waar we willen. Alleen nu met een versnelling lager, en met Gods hulp houden we dat heel lang vol.”

 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij